Je eigen wijn is pas compleet met een eigen etiket. Het etiket is het visitekaartje van je wijn. De lekkerste wijn met een slecht etiket blijft langer in het schap liggen dan een slechte wijn met een goed verkopend etiket. Je wijn voorzien van een goed en mooi etiket is dus belangrijk. 

Ook om aan de buitenkant te kunnen lezen wat er in de fles ziet is ook heel handig.

Het ontwerpen en maken van een etiket is een leuke bezigheid. Waarin je je creativiteit kwijt kan op een fles.

  

 

Als je je eigen etiketten hebt ontworpen is de volgende stap het uitprinten, knippen en plakken van de etiketten.

Het printen van de etiketten kan op vele verschillende manieren, met behulp van een afbeelding programma of de afbeelding importeren/laden in een tekstverwerker etc.

Voor het gemak heb ik een programmaatje gemaakt waar je een afbeelding opent en dit dan gemakkelijk positioneert met meerdere etiketten op 1 pagina en het vervolgens mogelijk maakt dit uit te printen.

De leukste fase van het wijn maken is het bottelen van de wijn. Het resultaat van je noeste arbeid en de beloning voor het lange wachten in een mooie verpakking. Leuk om te bewaren en nog leuker om op te drinken. Het geeft een professionele uitstraling van een zelfgemaakt product.

Op zelfgemaakte wijn moet natuurlijk ook een zelfgemaakt etiket.

Maar als dat niet lukt heb ik bij de downloads een paar vellen met verschillende soorten etiketten staan.
Deze zijn te downloaden als een .pdf bestandje.

Daarna kunnen deze dan het beste worden uitgeprint op een kleuren laser printer. Dit kan bij bv. een copyshop (of je moet thuis al kunnen beschikken over een kleuren laserprinter). Een laserprinter gebruikt geen inkt maar toner. Toner is redelijk watervast. Daardoor kunnen deze etiketten goed worden verlijmd op een fles zonder dat de inkt doorloopt zoals bij bv een inkt-jet printer.

Wel eerst nog even met een goede stift of pen vermelden welke wijn er in de fles zit.

Link naar pagina met etiketten

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com